Mięso Wołowe
Szponder wołowy
Szponder środkowy wołowy
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowany Szponder wołowy jest zawsze najwyższej jakości.
Szponder środkowy (krótkie żebra) jest przygotowywany z ćwierćtuszy przedniej po oddzieleniu mostka z kością, antrykotu z okrywą i z kością i rozbratla z kością. Linia cięcia dla szpondra przebiega w przybliżeniu 75 mm od oka mięśnia M. longissimus dorsi i równolegle w stosunku do kręgosłupa. M. cutaneus trunci zostaje usunięty chyba, że specyfikacja zawiera inne wytyczne.
Dodatkowe wymagania:
liczba żeber (1 do 9 żeber) i położenie żeber, M. cutaneus trunci zachowany, M. laterissimus dorsi zachowany lub usunięty, pokrywa tłuszczu zachowana lub usunięta, przepona zachowana lub oddzielona, wymogi dotyczące rozmiarów pociętych porcji.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Szponder wołowy