Mięso Wołowe
Goleń Wołowa
Goleń Pręga i Nadpręże z Kością
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowana Goleń Wołowa jest zawsze najwyższej jakości.
Goleń wołowa (pręga) z kością, przednia i tylna jest przygotowywana z ćwierćtuszy przedniej lub tylnej. Kończyna przednia jest oddzielona za pomocą cięcia prowadzonego za linią oddzielania mostka od ćwierćtuszy, przez M. triceps brachii i M. biceps brachii oraz grzbietowego końca kości ramieniowej, tak by uwzględniano kość promieniową i łokciową wraz z przylegającymi mięśniami. Noga z tylnej ćwierćtuszy zostaje oddzielona za pomocą cięcia przebiegającego przez staw kolanowy usuwając kości piszczelowe / kość stępu, włączając otaczające grupy mięśni zginaczy/prostowników.
Cięcia z tego elementu:
Goleń (pręga) przednia i tylna, z kością.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Goleń Wołowa