Wielopokoleniowe Receptury
Poznaj nasze tradycje
Rodzinna Tradycja
Od trzydziestu lat, w samym sercu Mazowsza powstają smaczne, wysokiej jakości produkty mięsne oparte na oryginalnych recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Jesteśmy rodzinną firmą, która dzięki pasji, ciężkiej pracy i ogromnemu zaangażowaniu stała się liderem na rynku mięsnym w wytwarzaniu tradycyjnych wyrobów wędliniarskich na Mazowszu oraz kluczowym dostawcą świeżego mięsa dla dystrybutorów, detalistów oraz gastronomii.
Nasze rodzinne zakłady przetwórstwa mięsa z wielką pasją i zaangażowaniem, wytwarzają autentyczne wędliny i wyroby masarskie, które cieszą podniebienia klientów od ponad 30 lat. Nieprzerwanie dbamy o jakość i smak naszych wyrobów, co stanowi główną wartość przedsiębiorstwa SUBUN.
W chwili obecnej możemy powiedzieć iż tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna, dzięki czemu nadal trzymamy się tradycyjnych metod produkcji. Nasze wyroby miesne i wędliniarskie powstają z pasją i starannością, oparte na naturalnym wędzeniu drewnem oraz starannie dobranych naturalnych przyprawach.
Nieustannie pielęgnujemy sprawdzone techniki masarskie, aby zachować autentyczny smak naszych wędlin i kontynuować rodzinne dziedzictwo z dumą przekazywane dalej.
Nasze Początki
Wywodzimy się z rodziny o tradycjach gospodarskich, która zajmowała się między innymi hodowlą trzody chlewnej oraz wytwarzała domowe wędzonki dla siebie, swoich najbliższych i sąsiadów. Pewnego dnia postanowiliśmy naszą rodzinną pasją podzielić się z szerszą grópą odbiorców.
Właśnie w ten sposób w 1994 roku na bazie wieloletniego rodzinnego doświadczenia w wytwarzaniu tradycyjnych wędlin, Grzegorz Buczek i Ryszard Surała w Wincentowie nieopodal Góry Kalwarii, zakładają przedsiębiorstwo pod nazwą SUBUN.
Rozbudowa zakładu
Smak i zapach naszych wyrobów rozchodzi się coraz dalej. Nasze proste, lecz ambitne w realizacji założenie, by wytwarzać smaczne i naturalne wędliny rodziło swoje owoce. Już pierwsze miesiące działalności firmy SUBUN dały odpowiedź, że przedsięwzięcie miało rację bytu.
Postanowiliśmy powiększyć zakład w Wincentowie, gdyż po nasze mięso i wędliny zgłaszało się coraz więcej klientów indywidualnych sklepów oraz restauracji z kilku pobliskich miejscowości.
Kolejne Inwestycje
Coraz większe uznanie i zainteresowanie lokalnej społeczności naszym mięsem oraz wedlinami, stopniowo przynosi dynamiczny rozwój naszej firmy. Pierwszy zakład przetwórstwa mięsa SUBUN w Wincentowie staje się zbyt mały, aby sprostać ciągle rosnącemu zapotrzebowaniu na nasze tradycyjne wyroby. Dlatego w ramach planu długofalowego rozwoju budujemy w Wincentowie nowy zakład dedykowany dla rozbioru mięsa wieprzowego.
Natomiast niecały rok później podejmujemy decyzję o kolejnym zwiększeniu powierzchni produkcyjnej i zakupie Zakładu Mięsnego w Górze Kalwarii. Tym samym od 2004 roku produkacja naszych tradycyjnych wędlin, odbywa się i rozwija do dnia dzisiejszego przy ulicy Adamowicza, a rozbiór mięs pozostaje w Wincentowie.
recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Czas leci
i lata płyną...
Unikalne Receptury
Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.
Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.
Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Tak jak przed czteroma wiekami, tak i dziś, rozumiemy, że wyjątkowy smak tworzą najlepsze gatunki mięs i odpowiednie dodatki. Dlatego używamy starannie wyselekcjonowanego mięsa i tylko naturalnych przypraw.