Mięso Wołowe
Rozbratel Wołowy
Rozbratel wołowy z kością
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowany Rozbratel Wołowy jest zawsze najwyższej jakości.
Rozbratel z kością jest przygotowywany z ćwierćtuszy przedniej po oddzieleniu mostka z kością i antrykotu z okrywą i z kością. Kark z kością jest odcinany od ćwierćtuszy przedniej za pomocą prostego cięcia równoległego dogłowowego do pierwszego żebra i przez punkt styczny siódmego kręgu szyjnego i pierwszego kręgu piersiowego. Rozbratel z kością zawiera od czterech do sześciu żeber, jest oddzielony od części brzusznej linią cięcia w odległości około 75 mm od oka mięśnia M. longissimus dorsi równolegle w stosunku do kręgosłupa do pierwszego żebra. Pasmo tłuszczu umiejscowione przy grzbietowej krawędzi jest usuwane wraz z luźną tkanką mięśniową.
Dodatkowe wymagania:
Liczba żeber (4 do 6 żeber), odległość od oka mięśnia, M. subscapularis zachowany lub usunięty, Ligamentum nuchae zachowane lub usunięte.
Cięcia z tego elementu:
Rozbratel bez kości.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Rozbratel Wołowy