Mięso Wołowe
Rostbef Wołowy
Rostbef wołowy z kością i polędwicą
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowany Rostbef Wołowy jest zawsze najwyższej jakości.
Rostbef wołowy z kością i z polędwicą przygotowuje się z ćwierćtuszy tylnej za pomocą cięcia pomiędzy ostatnim kręgiem lędźwiowym, a pierwszym kręgiem krzyżowym, w punkcie dogłowowym w stronę guza kości biodrowej do brzusznej części łaty. Łata jest odcięta w punkcie dogłowowym w stronę guza kości biodrowej w odległości około 50 do 75 mm od M. longissimus dorsi (oko polędwicy) i cięciem biegnącym równolegle do kręgosłupa, aż do określonego żebra.
Dodatkowe wymagania:
Wymagana liczba żeber (0 do 3 żeber), odległość do oka mięśnia najdłuższego grzbietu, przepona zostawiona lub oddzielona, nerka zostawiona lub oddzielona, tłuszcz okołonerkowy zostawiony lub oddzielony.
Cięcia z tego elementu:
Rostbef stek z kością i bez kośći, wyrostek lędźwiowy
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Rostbef Wołowy