Mięso Wołowe
Mostek Wołowy
Mostek wołowy z kością
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowany Mostek Wołowy jest zawsze najwyższej jakości.
Mostek z kością jest przygotowywany z 13. żebrowej ćwierćtuszy przedniej przez proste cięcie rozpoczynające się na stycznej pierwszego żebra i pierwszego segmentu żebrowego, aż do zgięcia przepony na wysokości jedenastego żebra i kontynuację cięcia, aż do trzynastego żebra.
Dodatkowe wymagania:
Liczba żeber (od 10 do 13 żeber), przepona zostawiona lub oddzielona, równoległa linia cięcia i punkt odcięcia mostka.
Cięcia z tego elementu:
Mostek płat żebrowy, Mostek część gruba oraz Mostek płat żebrowy.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Mostek Wołowy