Mięso Wołowe
Krzyżowa Wołowa
Krzyżowa Wołowa
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowana Krzyżowa Wołowa jest zawsze najwyższej jakości.
Krzyżowa wołowa jest przygotowywana z ćwierćtuszy tylnej poprzez cięcie rozpoczynające się na końcu doogonowym M. tensor fasciae latae umiejscowionym nad skrzydłem i tnąc wzdłuż naturalnego spojenia w kierunku podstawy brzuśców mięśnia czworogłowego. Dokonuje się prostego nacięcia do punktu dogłowowego panewki stawowej w kierunku biodrowego węzła chłonnego po grzbietowej stronie biodrówki. Polędwica (strona dogłowowa) jest oddzielana cięciem na wysokości stycznej lędźwiowo-krzyżowej w prostej linii dogłowowej aż do guza biodrowego i brzusznej części łaty.
Dodatkowe wymagania:
Zewnętrzna gruba tkanka łączna (omięsna) oddzielona, określić długość zachowanego M. tensor fasciae latae (ogon).
Cięcia z tego elementu:
Krzyżowa wołowa serce, Krzyżowa wołowa okrywa, Krzyżowa wołowa ogonek.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Krzyżowa Wołowa