Szynka z Wędzarni Sołtysa
Inspirując się ponad 400 letnią tradycją Mazowieckiego wędliniarstwa dworskiego, stworzyliśmy wyborną szynkę, długo peklowaną w unikalnej mieszance solanki wraz z aromatycznym majerankiem, czosnekiem oraz tymiankiem, które taktownie podkreślają prawdziwy smak mięsa i szlachetność wyrobu. Szynka z Wędzarni Sołtysa to wędzonka przygotowana ze specjalnie selekcjonowanego mięsa. Wyrób jest soczysty i kruchy, delikatny w smaku, lekko słodkawy i niezwykle aromatyczny.
Szynkę z Wędzarni Sołtysa wyrabiamy wyłącznie z najwyższej jakości kawałków mięśni, starannie wyselekcjonowanych z troskliwością o każdy szczegół. Długotrwałe wędzenie w niskiej temperaturze, następnie parzenie, sprawia że zachowuje dużą soczystość i delikatność. Szynka z Wędzarni Sołtysa jest wyrobem tradycyjnym - wędzonym i parzonym, ręcznie wyrabianym z najwyższej klasy polskiego mięsa wieprzowego. Szynkę wyróżnia wyrazisty smak, soczystość i aromat powstały poprzez wędzenie dymem olchowo - bukowym.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe 92%, sól spożywcza, stabilizator: E331, E451, glukoza, białko sojowe, wzmacniacz smaku: E621, przeciwutleniacz: E 301, aromat, cukier, konserwant: E250.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 445 kJ/106 kcal. Tłusz: 2,7g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 0,9g. Węglowodany: 1,1g. W tym cukry: 0,9g. Białko: 19,0g. Sól: 2,8g.
- Subun
- Wędliny
- Szynki i Wędzonki
- Szynka z Wędzarni Sołtysa