Pasztet z indykiem
Dobór odpowiednich gatunków mięs, umiejętne połączenie mieszanek przypraw oraz długie pieczenie, powoduje iż nasz Pasztet domowy z indykiem wyróżnia zharmonizowany smak.
Nasz pasztet domowy to przysmak wszystkich tych, którzy cenią sobie swojską autentyczność i tradycyjny smak. W naszym pasztecie nie ma miejsca na sztuczne barwniki i przemysłowe podejście do tego tradycyjnego, polskiego wyrobu.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso wieprzowe – 36 %, mięso z indyka – 27 %, skrobia ziemniaczana, tkanka łączna wieprzowa, bułka tarta pszenna, glukoza, jaja w proszku, cebula smażona, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1436 kJ/347 kcal. Tłusz: 12,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 1,6g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 13,0g. Sól: 1,6g.
- Subun
- Wędliny
- Pasztety i pieczenie
- Pasztet z indykiem