Kiełbasa Biała Surowa
Naturalna kiełbasa biała to punkt obowiązkowy nie tylko na świątecznym stole. Naszą kiełbasę białą surorową cechują aromatyczne przyprawy i pasja, z którą jest tworzona. Kiełbasa biała surowa wytwarzana jest zgodnie z tradycyjnym przepisem opartym o najlepszej jakości elementy mięsa wieprzowego i wołowego, czosnek, majeranek, pieprz oraz sól.
Tradycyjnie kiełbasa biała najlepiej smakuje po ugotowaniu lub upieczeniu. Polecana również do grillowania oraz jako dodatek do zup.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso – 80% (wieprzowe 53 %, mięso wołowe – 27%), woda, sól, dekstroza, ,E-451, 450, 466 - stabilizatory, E-316, E-300 - przeciwutleniacz, E-621 – wzmacniacz smaku, przyprawy i ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler, gorczycę. Spożyć po obróbce termicznej.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 935 kJ/226 kcal. Tłusz: 20,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 8,6g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 12g. Sól: 1,8g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Biała Surowa