Szynka Książęca
Szynka Książęca przygotowana na bazie naturalnych składników, wyrabiana z najwyższej klasy mięsa wieprzowego wyróżnia się wyrazistym, soczystym smakiem i aromatem nadanym poprzez wędzenie w dymie olchowo - bukowym.
Szynkę wyrabiamy wyłącznie z najwyższej jakości kawałków mięśni, starannie wyselekcjonowanych z troskliwością o każdy szczegół. Długotrwałe wędzenie w niskiej temperaturze, następnie parzenie, sprawia że zachowuje dużą soczystość i delikatność. Szynka o bogatym, smakowitym aromacie mięsa z lekką nutą wędzenia. Delikatne rozwarstwia się przy krojeniu, co jest charakterystyczne dla wędlin o zachowanej strukturze mięśni. Również dzięki temu pięknie wygląda ułożona w plastrach na półmisku czy na kanapce.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe 81%, sól spożywcza, stabilizator: E331, E451, glukoza, białko sojowe, wzmacniacz smaku: E621, przeciwutleniacz: E 301, aromat, konserwant: E250.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 445 kJ/106 kcal. Tłuszcz: 2,7g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 0,9g. Węglowodany: 1,1g. W tym cukry: 0,9g. Białko: 19,0g. Sól: 2,8g.
- Subun
- Wędliny
- Szynki i Wędzonki
- Szynka Książęca