Kiełbasa Toruńska
Kiełbasa Toruńska o tradycyjnym, harmonijnym smaku, cechująca się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowo - bukowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw. Kiełbasa wyraźnie doprawiona czosnkiem, czarnym pieprzem i majerankiem.
Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe i wołowe z dodatkiem naturalnych przypraw nadają Kiełbasie Toruńskiej charakterystyczny smak. Aromat czosnku i pieprzu oraz uzyskany w procesie wędzenia złoty kolor sprawiają, że sprawdzi się jako składnik potraw jednogarnkowych takich jak leczo, czy bigos. Dzięki równomiernie rozmieszczonym składnikom farszu i ścisłej konsystencji, wprost idealnie nadaje się do pieczenia, smażenia i grillowania.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe 92%, mięso wołowe 8%, sól, cukier, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przeciwutleniacz: cytrynian sodu, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1184 kJ/286 kcal. Tłusz: 26,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 13,0g. Sól: 2.2g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Toruńska