Skip to main content

Kiełbasa Krucha


Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, pieczona, średnio rozdrobniona.

Wysokogatunkowa kiełbasa, wyprodukowana z polskiego mięsa wieprzowego najwyższej jakości. Pieprz oraz kompozycja naturalnych mieszanek przypraw, kilkudniowy proces peklowania oraz wędzenie w dymie olchowo - bukowym, sprawiają że Kiełbasa Krucha jest niezwykle wyjątkowa w smaku.

Aromatyczna, swojska, naturalna – te trzy cechy doskonale opisują kiełbasę Kruchą. Dzięki swoim walorom smakowym cieszy się uznaniem naszych klientów. Kiełbasa krucha cieszy się dużą popularnością również dzięki szerokiemu zastosowaniu – można ją wykorzystać po prostu na ciepło, jako przekąskę lub dodatek do kanapek, ale również jako uzupełnienie wielu potraw, jak bigos czy zupa.

Składniki wyrobu:

Mięso – 90%, sól, maltodekstryna, dekstroza, cukier gronowy, E-451, E-450, E-466 - stabilizatory, E-316, E-300 - przeciwutleniacz, E-621 – wzmacniacz smaku, hydrolizat biała roślinnego (pszenica, soja), cukier, E-120 – barwnik, aromat, gorczyca, E-250 - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 1206 kJ/291 kcal. Tłusz: 26,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,0g. Sól: 1.87.


Tradycyjne Wędliny

Kiełbasy Cienkie

Wędliny Wędzone
Kiełbasy Cienkie, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone