Kiełbasa Krucha
Wysokogatunkowa kiełbasa, wyprodukowana z polskiego mięsa wieprzowego najwyższej jakości. Pieprz oraz kompozycja naturalnych mieszanek przypraw, kilkudniowy proces peklowania oraz wędzenie w dymie olchowo - bukowym, sprawiają że Kiełbasa Krucha jest niezwykle wyjątkowa w smaku.
Aromatyczna, swojska, naturalna – te trzy cechy doskonale opisują kiełbasę Kruchą. Dzięki swoim walorom smakowym cieszy się uznaniem naszych klientów. Kiełbasa krucha cieszy się dużą popularnością również dzięki szerokiemu zastosowaniu – można ją wykorzystać po prostu na ciepło, jako przekąskę lub dodatek do kanapek, ale również jako uzupełnienie wielu potraw, jak bigos czy zupa.
Składniki wyrobu:
Mięso – 90%, sól, maltodekstryna, dekstroza, cukier gronowy, E-451, E-450, E-466 - stabilizatory, E-316, E-300 - przeciwutleniacz, E-621 – wzmacniacz smaku, hydrolizat biała roślinnego (pszenica, soja), cukier, E-120 – barwnik, aromat, gorczyca, E-250 - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1206 kJ/291 kcal. Tłusz: 26,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,0g. Sól: 1.87.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Krucha