Kiełbasa Debreczyńska
Kiełbasa Debreczyńska, cechuje się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw.
Kiełbasa Debreczyńska wyrabiana jest ze starannie dobranych kawałków chudego mięsa wieprzowego i wołowiny, pochodzących z polskich gospodarstw. Charakterystyczne dla tej kiełbasy jest długie i powolne podgrzewanie i następnie wędzenie gorące, ale również z powolnym wzrostem temperatury dzięki czemu kiełbasa pozostaje krucha, natomiast barwa Kiełbasy Debreczyńskiej staje się lekko różowa.
Składniki wyrobu:
Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa (mięso wieprzowe 85%, mięso wołowe – 15%), skórki wieprzowe, stabilizator: E262, E450, E451, przeciwutleniacz: E316, sól, cukier, przyprawy, barwnik: E120, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 878 kJ/211 kcal. Tłusz: 16,2g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 7g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,5g. Sól: 1,6g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Debreczyńska