Kiełbasa Bracka
Doskonała kiełbasa z mięsa wieprzowego, wędzona i parzona. Kiełbasa Bracka, cechuje się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowo - bukowym. Starannie dobrany zestaw przypraw, z gorczycą, pieprzem i delikatnie zaznaczoną nutą czosnku, nadaje jej wyjątkowy smak.
Smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco (po podsmażeniu na patelni lub podgrzaniu w wodzie). Szczególnie polecana na grilla. Rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do gulaszu i bigosu.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe – 55 %, skórki wieprzowe, stabilizator: E262, E450, E451, przeciwutleniacz: E316, sól, cukier, przyprawy, barwnik: E120, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 930 kJ/224 kcal. Tłusz: 19,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 7,6g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,0g. Sól: 2g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Bracka