Kiełbasa Śląska z Szynką
Najlepszej jakości mięso z szynki i starannie wyselekcjonowane przyprawy to sekret naszej wędzonej i parzonej Kiełbasy Śląskiej. Klasyczny smak i delikatny aromat sprawiły, że Kiełbasa Śląska stała się niekwestionowaną królową naszych kiełbas. Nieważne, czy planujesz spotkanie z przyjaciółmi, czy w rodzinnym gronie, z pewnością wybierzesz właśnie tę kiełbasę.
Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe z szynki z dodatkiem naturalnych przypraw nadają Kiełbasie Śląskiej charakterystyczny smak. Pieprz oraz kompozycja naturalnych mieszanek przypraw, kilkudniowy proces peklowania oraz wędzenie w dymie olchowo - bukowym, sprawiają że Kiełbasa Śląska jest niezwykle wyjątkowa w smaku, cieszy się dużą popularnością również dzięki szerokiemu zastosowaniu – można ją spożywać po prostu na ciepło, jako przekąskę lub dodatek do kanapek, ale również jako uzupełnienie wielu potraw, jak bigos czy zupa. Kiełbasa Śląska jest również idealna na grilla.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe z szynki – 90 %, skórki wieprzowe, sól, cukier, przyprawy, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 930 kJ/224 kcal. Tłusz: 19,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 7,6g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,0g. Sól: 2g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Śląska z Szynką