Kabanosy Podsuszane
Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa wieprzowego. Kabanosy Kalwaryjskie, są takie jak kiedyś robili nasi dziadkowie - niczym nie nastrzykiwane bez zbędnych dodatków. Nasze kabanosy cechują się niepowtarzalnym aromatem, dzięki wędzeniu w dymie olchowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw. Kabanosy Kalwaryjskie Podsuszane wytwarzane są zgodnie z tradycyjnym przepisem opartym o najlepszej jakości polskie mięso wieprzowe.
Tradycyjnie kabanosy podsuszane z wyczuwalnym pieprzem i czosnkiem. Wyrabiane ze starannie dobranych kawałków chudego mięsa, pochodzącego z polskich gospodarstw. Nasze kabanosy formowane są w cieniutkie pęta a dzięki długiemu i powolnemu procesowi wędzenia i podsuszania stają się kruche i aromatyczne.
Składniki wyrobu:
Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa wieprzowego, sól, glukoza, glutaminian sodu - wzmacniacz smaku, przyprawy, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny gorczycę, mleko, soję, seler.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1009 kJ/243 kcal. Tłusz: 20,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 8,3g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 16g. Sól: 2,1g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kabanosy Podsuszane