Salceson Włoski
Salceson to jeden z naszych najpopularniejszych wyrobów podrobowych. Tajemnicą naszego salcesonu włoskiego jest odpowiednia proporcja i wysoka jakość stosowanych składników. Całość jest oczywiście doprawiana, aby wyrób zachwycał swoim smakiem.
Salceson włoski to wędlina podrobowa charakteryzująca się kawałkami mięsa wieprzowego zanurzonymi w galaretce. Salceson włoski jest u nas przygotowywany w dwóch odmianach – zwykłej, oraz w naturalnej osłonce, dzięki której zyskuje jeszcze więcej soczystości i doskonałego smaku. Salceson włoski wykonany z zachowaniem największej staranności, odpowiednia proporcja w doborze poszczególnych elementów mięs z głowizny oraz podrobów, sprawiają, że salceson cechuje się niepowtarzalnym smakiem i tradycyjnym wyglądem.
Składniki wyrobu:
Mięso z głów wieprzowych - 50%, skórki wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, czosnek przyprawy, azotyn sodu – substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1361 kJ/329 kcal. Tłusz: 3,1g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 1,2g. Węglowodany: 1,4g W tym cukry: 0,7g. Białko: 9,5g. Sól: 1,6g.
- Subun
- Wędliny
- Salcesony i Podroby
- Salceson Włoski