Skip to main content

Salceson Włoski


Wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony.

Salceson to jeden z naszych najpopularniejszych wyrobów podrobowych. Tajemnicą naszego salcesonu włoskiego jest odpowiednia proporcja i wysoka jakość stosowanych składników. Całość jest oczywiście doprawiana, aby wyrób zachwycał swoim smakiem.

Salceson włoski to wędlina podrobowa charakteryzująca się kawałkami mięsa wieprzowego zanurzonymi w galaretce. Salceson włoski jest u nas przygotowywany w dwóch odmianach – zwykłej, oraz w naturalnej osłonce, dzięki której zyskuje jeszcze więcej soczystości i doskonałego smaku. Salceson włoski wykonany z zachowaniem największej staranności, odpowiednia proporcja w doborze poszczególnych elementów mięs z głowizny oraz podrobów, sprawiają, że salceson cechuje się niepowtarzalnym smakiem i tradycyjnym wyglądem.

Składniki wyrobu:

Mięso z głów wieprzowych - 50%, skórki wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, czosnek przyprawy, azotyn sodu – substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 1361 kJ/329 kcal. Tłusz: 3,1g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 1,2g. Węglowodany: 1,4g W tym cukry: 0,7g. Białko: 9,5g. Sól: 1,6g.


Tradycyjne Wędliny

Salcesony i Podroby

Wędliny Wędzone
Salcesony i Podroby, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone