Pasztetowa
Paszetowa w jelicie naturalnym, swój delikatny smak zawdzięcza niezwykłej staranności z jaką dobierane są przyprawy. Wyrób smarowny, polecany na kanapki.
Pasztetowa to jeden z naszych wyrobów podrobowych. Wytwarzamy ją między innymi ze zmielonych podrobów, skórek i tłuszczu. Dzięki temu jej konsystencja jest idealnie gładka i aksamitna, wręcz rozpływająca się w ustach. Pasztetową doprawiamy według sprawdzonych receptur. W tym celu wykorzystujemy podstawowe przyprawy, takie jak sól i pieprz. Gotowy wyrób ma więc naturalny, delikatny smak.
Składniki wyrobu:
mięso wieprzowe 45 %, tłuszcz wieprzowy, woda, wątroba wieprzowa, kasza manna (gluten) - 13 %, cebula, skrobia ziemniaczana ,mleko w proszku, sól, cukier gronowy, E-621 –wzmacniacz smaku, aromat, przyprawy. Produkt może zawierać alergeny seler, soja, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1377 kJ/332 kcal. Tłusz: 25,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11g. Węglowodany: 14g W tym cukry: 1,1g. Białko: 12g. Sól: 1,5g.
- Subun
- Wędliny
- Salcesony i Podroby
- Pasztetowa