Mięso Drobiowe
Indyki
Mięso, podroby i elementy tuszek z indyka.
Oferowane mięso indycze pozyskujemy od renomowanych polskich dostawców, dlatego mamy pewność, że jest ono odpowiednio przebadane i posiada certyfikaty jakości. Dbamy o dostarczenie naszym klientom świeżych elementów tuszek indyczych w atrakcyjnych cenach.
Mięso z indyka cieszy się od lat rosnącym uznaniem ze względu na swoje właściwości. Jest zdrowszym odpowiednikiem mięsa z kurczaka, ponieważ indyk ma większą odporność na hormony – a co za tym idzie, jest bardziej naturalny. Jego mięso zalecane jest do spożywania przez osoby na diecie odchudzającej i niskokalorycznej. Dodatkowo indyk zawiera niewiele tłuszczu, a jednocześnie dostarcza dużo białka. Jest więc łatwo przyswajalny i lekkostrawny. Chude mięso z indyka dostarcza odpowiedniej porcji energii, ale nie powoduje przyrostu tkanki tłuszczowej. W naszym asortymencie znajduje się m.in. tuszka z indyka, skrzydełka, medaliony, podudzia czy nogi.
Proponujemy mięso z indyka w różnych formach – w całości, podudzia, skrzydełka, porcje, filety, udka, wątróbkę czy żołądki. Dbamy o jakość sprzedawanego mięsa z indyka oraz o jego świeżość. Wszystkie oferowane elementy tuszek z indyka są świeże, sprężyste i pozbawione wody. Żaden z produktów nie jest nastrzykiwany, co zdarza się w tanich, ogólnodostępnych mięsach drobiowych.
Gwarancją jakości jest fakt iż oferowane przez nas świeże mięso z indyka ma gładką, błyszczącą i jędrną strukturę o zwartej konsystencji. Dlatego obrabiając je termicznie można mieć pewność, że z mięsa nie wypłynie 2/3 wody, a rozmiar porcji pozostanie taki sam. W trakcie spożywania wysokogatunkowych mięz z polskiego indyka można z kolei poczuć przyjemną strukturę i pełny aromat. W naszej ofercie znajdują się wyłącznie produkty, które spełniają restrykcyjne normy unijne z zakresu bezpieczeństwa i zdrowia.
Oferta tuszek, elementów i podrobów z indyka
Indyk świeży tuszka, indyk tuszka luzowana, filety z indyka, uda indyka, udo indyka kulinarne, porcje rosołowe indycze ze skrzydełkami, korpusy z indyka, skrzydełka indycze, noga kulinarną z indyka, noga luzowana z indyka, podudzie indycze, mięso drobne z indyka (gulaszowe), udziec indyka, udziec z indyka luzowany, wątroba indycza, serca indyka, żołądki indycze, łapki i inne podroby indycze.