Kiełbasa Podwawelska Mistrza Marszałka
Kiełbasa Podwawelska Mistrza Marszałka o tradycyjnym, harmonijnym smaku, cechująca się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowo - bukowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw. Kiełbasa wyraźnie doprawiona czosnkiem, czarnym pieprzem i majerankiem.
Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe z dodatkiem naturalnych przypraw nadają Kiełbasie Podwawelskiej Mistrza Marszałka charakterystyczny smak. Aromat czosnku i pieprzu oraz uzyskany w procesie wędzenia złoty kolor sprawiają, że sprawdzi się jako składnik potraw jednogarnkowych takich jak leczo, czy bigos. Dzięki równomiernie rozmieszczonym składnikom farszu i ścisłej konsystencji, wprost idealnie nadaje się do pieczenia, smażenia i grillowania.
Składniki wyrobu:
MIĘSO WIEPRZOWE 92,6%, sól, dextroza, stabilizatory – E450, E451, E452, wzmacniacz smaku – E621, przeciwutleniacz – E301, przyprawy, ekstrakty przypraw, konserwant – E250. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę. Osłonka Kiełbasy jest jadalna.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1236 kJ/299 kcal. Tłusz: 26,7g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 7g. Węglowodany: 1,1g W tym cukry: 0,5g. Białko: 13,0g. Sól: 1,9g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Podwawelska Mistrza Marszałka