Skip to main content

Kabanosy Podsuszane


Kiełbasa wieprzowa, wędzona, podsuszana, średnio rozdrobniona.

Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa wieprzowego. Kabanosy Kalwaryjskie, są takie jak kiedyś robili nasi dziadkowie - niczym nie nastrzykiwane bez zbędnych dodatków. Nasze kabanosy cechują się niepowtarzalnym aromatem, dzięki wędzeniu w dymie olchowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw. Kabanosy Kalwaryjskie Podsuszane wytwarzane są zgodnie z tradycyjnym przepisem opartym o najlepszej jakości polskie mięso wieprzowe.

Tradycyjnie kabanosy podsuszane z wyczuwalnym pieprzem i czosnkiem. Wyrabiane ze starannie dobranych kawałków chudego mięsa, pochodzącego z polskich gospodarstw. Nasze kabanosy formowane są w cieniutkie pęta a dzięki długiemu i powolnemu procesowi wędzenia i podsuszania stają się kruche i aromatyczne.

Składniki wyrobu:

Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa wieprzowego, sól, glukoza, glutaminian sodu - wzmacniacz smaku, przyprawy, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny gorczycę, mleko, soję, seler.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 1009 kJ/243 kcal. Tłusz: 20,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 8,3g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 16g. Sól: 2,1g.


Tradycyjne Wędliny

Kiełbasy Cienkie

Wędliny Wędzone
Kiełbasy Cienkie, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone