Skip to main content

Kiełbasa Debreczyńska


Kiełbasa wieprzowo - wołowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona.

Kiełbasa Debreczyńska, cechuje się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw.

Kiełbasa Debreczyńska wyrabiana jest ze starannie dobranych kawałków chudego mięsa wieprzowego i wołowiny, pochodzących z polskich gospodarstw. Charakterystyczne dla tej kiełbasy jest długie i powolne podgrzewanie i następnie wędzenie gorące, ale również z powolnym wzrostem temperatury dzięki czemu kiełbasa pozostaje krucha, natomiast barwa Kiełbasy Debreczyńskiej staje się lekko różowa.

Składniki wyrobu:

Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 120g mięsa (mięso wieprzowe 85%, mięso wołowe – 15%), skórki wieprzowe, stabilizator: E262, E450, E451, przeciwutleniacz: E316, sól, cukier, przyprawy, barwnik: E120, azotyn sodu - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler, gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 878 kJ/211 kcal. Tłusz: 16,2g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 7g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 14,5g. Sól: 1,6g.


Tradycyjne Wędliny

Kiełbasy Cienkie

Wędliny Wędzone
Kiełbasy Cienkie, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone