Skip to main content

Pasztetowa


Wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony.

Paszetowa w jelicie naturalnym, swój delikatny smak zawdzięcza niezwykłej staranności z jaką dobierane są przyprawy. Wyrób smarowny, polecany na kanapki.

Pasztetowa to jeden z naszych wyrobów podrobowych. Wytwarzamy ją między innymi ze zmielonych podrobów, skórek i tłuszczu. Dzięki temu jej konsystencja jest idealnie gładka i aksamitna, wręcz rozpływająca się w ustach. Pasztetową doprawiamy według sprawdzonych receptur. W tym celu wykorzystujemy podstawowe przyprawy, takie jak sól i pieprz. Gotowy wyrób ma więc naturalny, delikatny smak.

Składniki wyrobu:

mięso wieprzowe 45 %, tłuszcz wieprzowy, woda, wątroba wieprzowa, kasza manna (gluten) - 13 %, cebula, skrobia ziemniaczana ,mleko w proszku, sól, cukier gronowy, E-621 –wzmacniacz smaku, aromat, przyprawy. Produkt może zawierać alergeny seler, soja, gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 1377 kJ/332 kcal. Tłusz: 25,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11g. Węglowodany: 14g W tym cukry: 1,1g. Białko: 12g. Sól: 1,5g.


Tradycyjne Wędliny

Salcesony i Podroby

Wędliny Wędzone
Salcesony i Podroby, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone