Skip to main content

Boczek pieczony na szaro


Wyrób wieprzowy, pieczony.

Boczek pieczony na szaro, od lat zachwyca swoim niepowtarzalnym smakiem. Wspaniały aromat oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw.

Oryginalny smak peklowanego i pieczonego boczku wieprzowego w formie wędzonki, wytworzonego z płata boczku bez żeberek i ze skórą, pieczonego, o naturalnym kształcie mięśnia zawieszonego na pętelce. Boczek pieczony na szaro, wyrabiany jest z najlepszej jakości mięsa, według tradycyjnych receptur. Mięso pozyskujemy od sprawdzonych lokalnych dostawców, następnie samodzielnie rozbieramy i porcjujemy.

Składniki wyrobu:

Boczek wieprzowy 100%, sól, glukoza, izolat białka sojowego, przyprawy i ekstrakty przypraw, E-621 – wzmacniacz smaku, E-451 - stabilizator, E-621 – wzmacniacz smaku, białko zwierzęce wieprzowe, aromat, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g wyrobu:

Wartość energetyczna: 1106 kJ/267 kcal. Tłusz: 23,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11,0g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 15g. Sól: 5,5g.


Tradycyjne Wędliny

Mięsiwa Pieczone

Wędliny Wędzone
Mięsiwa Pieczone, wytwarzamy w 100% z Polskiego mięsa.
Dzięki sprawdzonym recepturom i procesowi wędzenia w dymie olchowo - bukowym, możemy zapewnić iż, idealnie sprostają gustom smakowym nawet najbardziej wymagających miłośników wędlin.

Szynka Książęca
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapka z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości. Przekonaj się o najwyższej jakości i wybornym smaku naszych wędlin!



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, tradycyjnymi metodami rzemieślniczymi.
Wędliny Wędzone