Boczek pieczony na szaro
Boczek pieczony na szaro, od lat zachwyca swoim niepowtarzalnym smakiem. Wspaniały aromat oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw.
Oryginalny smak peklowanego i pieczonego boczku wieprzowego w formie wędzonki, wytworzonego z płata boczku bez żeberek i ze skórą, pieczonego, o naturalnym kształcie mięśnia zawieszonego na pętelce. Boczek pieczony na szaro, wyrabiany jest z najlepszej jakości mięsa, według tradycyjnych receptur. Mięso pozyskujemy od sprawdzonych lokalnych dostawców, następnie samodzielnie rozbieramy i porcjujemy.
Składniki wyrobu:
Boczek wieprzowy 100%, sól, glukoza, izolat białka sojowego, przyprawy i ekstrakty przypraw, E-621 – wzmacniacz smaku, E-451 - stabilizator, E-621 – wzmacniacz smaku, białko zwierzęce wieprzowe, aromat, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1106 kJ/267 kcal. Tłusz: 23,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 11,0g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 15g. Sól: 5,5g.
- Subun
- Wędliny
- Mięsiwa Pieczone
- Boczek pieczony na szaro