Polędwica Sopocka
Polędwica Sopocka, to wędlina przygotowywana zgodnie z tradycyjną recepturą. Do wyrobu polędwicy sopockiej używamy najlepszej części wieprzowiny – schabu bez tłuszczu, błonek i przerostów. Mięso jest starannie marynowane w solance z czosnkiem i ziołami. Polędwicę sopocką, poddajemy naturalnemu wędzeniu w dymie bukowo - olchowym. Delikatna, miękka i lekko różowe w przekroju.
Polędwica Sopocka to wyrób wędliniarski wędzony, przygotowywany z selekcjonowanych kawałków mięsa schabowego - bez tłuszczu, błonek i przerostów. Oferowana przez nas polędwica sopocka zadowoli wyszukane gusta prawdziwych koneserów, tradycyjnie wędzonych wędlin. Wędzonka wytwożona została z 100% polskiego mięsa w formie jednolitego kawałka.
Składniki wyrobu:
Mięso wieprzowe – 80 %, woda, białko sojowe, stabilizator: (trifosforany, octany sodu, difosforany), skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma, glukoza, białko wieprzowe, błonnik pszenny, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, hemoglobina, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, aromat, konserwant: azotyn sodu. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 338 kJ/80 kcal. Tłusz: 5,5g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 0,5g. Węglowodany: 0,5g. W tym cukry: 12,0g. Białko: 12g. Sól: 3,3g.
- Subun
- Wędliny
- Szynki i Wędzonki
- Polędwica Sopocka