Boczek wędzony parzony
Klasyczny boczek wędzony i parzony to wędzonka wytworzona z najwyższej jakości polskiego boczku wieprzowego. Wyrób zachwyca swoim niepowtarzalnym aromatem, dzięki wędzeniu w dymie olchowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw.
Boczek tradycyjnie wędzony i parzony został przygotowany według wielopokoleniowej receptury. Nie zawiera konserwantów i barwników. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanemu mięsu z polskich hodowli. Selkcjonowanie mięs oraz niepowtarzalna mieszanka przypraw sprawiają, że nasz boczek parzony smakuje i trafia w gusta wielbicieli klasycznych wyrobów wędliniarskich.
Składniki wyrobu:
Boczek wieprzowy 88%, woda, stabilizator: E451, glukoza, wzmacniacz smaku: E621, sól spożywcza niejodowana, białko zwierzęce (wieprzowe), substancja zagęszczająca: E407a, przeciwutleniacz: E316, aromat Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 477 kJ/114 kcal. Tłusz: 6,6g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 2,6g. Węglowodany: 2,6g W tym cukry: 0,5g. Białko: 11g. Sól: 1,5g.
- Subun
- Wędliny
- Szynki i Wędzonki
- Boczek wędzony parzony