Pieczeń Rzymska
Wyrazista w smaku pieczeń długo zapiekana w piecu. Wyrób z mięsa średnio rozdrobnionego wieprzowego i wołowego. Swój smak zawdzięcza specjalnie skomponowanej mieszance przypraw i ziół, wśród których dominuje czerwona papryka, pieprz i gorczyca.
Pieczeń rzymską polecamy do spożycia na zimno w formie tradycyjnej, wyrazistej w smaku przekąski, lub jako niezwykle aromatyczną ciepłą porcję dania obiadowego.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso – 62 % (wieprzowe - 51 % ,wołowe – 11 % ), woda, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, glukoza, maltodekstryna, izolat białka sojowego, E-451 E-452 - stabilizatory, E-621 – wzmacniacz smaku, E-301, E-316 przeciwutleniacz, białko zwierzęce wieprzowe, E-407 a- substancja zagęszczająca, sacharoza, aromaty, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1039 kJ/251 kcal. Tłusz: 21,1g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 9,0g. Węglowodany: 2,0g W tym cukry: 0,8g. Białko: 13,0g. Sól: 1,9g.
- Subun
- Wędliny
- Pasztety i pieczenie
- Pieczeń Rzymska