Pasztet Sołtysa
Dobór odpowiednich gatunków mięs, umiejętne połączenie mieszanek przypraw oraz długie pieczenie, powoduje iż nasz Pasztet z Wędzarni Sołtysa, wyróżnia zharmonizowany smak.
Pasztet z Wędzarni Sołtysa to przysmak wszystkich tych, którzy cenią sobie swojską autentyczność i tradycyjny smak. W naszym pasztecie nie ma miejsca na sztuczne barwniki i przemysłowe podejście do tego tradycyjnego, polskiego wyrobu.
Składniki wyrobu:
Składniki: 100g gotowego produktu wyprodukowano ze 108g mięsa wieprzowego, wątroba wieprzowa, mąka pszenna (Gluten), sól, drożdże, czosnek, przyprawy, glukoza, wzmacniacz smaku: E621. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 1152/278 kcal. Tłusz: 23,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 9,7g. Węglowodany: 0,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 13,0g. Sól: 1,6g.
- Subun
- Wędliny
- Pasztety i pieczenie
- Pasztet Sołtysa