Krakowska Parzona
Kiełbasa Krakowska Parzona jest klasyczną wędliną kanapkową, wyrabianą z wyselekcjonowanych chudych mięs wieprzowych i wołowiny. Swój aromat oraz smak, Kiełbasa Krakowska uzyskuje dzięki kompozycji naturalnych mieszanek przypraw.
Unikalny smak, niepowtarzalny aromat i piękną ciemnozłotą barwę z różowym przekrojem jaką, uzyskano dzięki wędzeniu w naturalnym dymie z mieszanki drzew liściastych oraz recepturze opartej o klasyczne przepisy wędliniarskie. Kiełbasa Krakowska Parzona to tradycyjny i wyśmienity smak. Najwyższą jakość podkreśla wysoka zawartość mięsa wieprzowego - aż 90% mięsa w produkcie gotowym. Zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy dobrego jedzenia. Doceniana za idealną soczystość Wędzona dla smaku. Doskonała i pyszna propozycja na śniadania.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso 90 % (mięso wieprzowe – 80%. mięso wołowe - 10%), woda, izolat białka sojowego, sól, maltodekstryna, E-451 - stabilizator, E-621 – wzmacniacz smaku, E-300, E-301, E-316 przeciwutleniacz, białko zwierzęce wieprzowe, E-407a - substancja zagęszczająca, glukoza, przyprawy i ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 554 kJ/133 kcal. Tłusz: 7,5g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 3,0g. Węglowodany: 1,5g W tym cukry: 0,7g. Białko: 15,0g. Sól: 2,0g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Grube
- Krakowska Parzona