Krakowska z indykiem
Kiełbasa Krakowska z indykiem Parzona jest klasyczną wędliną kanapkową, wyrabianą z wyselekcjonowanych chudych mięs wieprzowych z dodatkiem mięsa indyczego. Swój aromat oraz smak, Kiełbasa Krakowska uzyskuje dzięki kompozycji naturalnych mieszanek przypraw.
Unikalny smak, niepowtarzalny aromat i piękną ciemnozłotą barwę z różowym przekrojem jaką, uzyskano dzięki wędzeniu w naturalnym dymie z mieszanki drzew liściastych oraz recepturze opartej o klasyczne przepisy wędliniarskie. Kiełbasa Krakowska Parzona z indykiem to tradycyjny i wyśmienity smak. Najwyższą jakość podkreśla wysoka zawartość mięsa wieprzowego - aż 92% mięsa w produkcie gotowym. Zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy dobrego jedzenia. Doceniana za idealną soczystość Wędzona dla smaku. Doskonała i pyszna propozycja na śniadania.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso 92 % (mięso wieprzowe – 60%, mięso z indyka - 32%), sól, E-621, E-635 – wzmacniacz smaku, E-301 - przeciwutleniacz, białko zwierzęce wieprzowe, glukoza, cukier, błonnik pszenny, aromaty, przyprawy(gorczyca) i ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 554 kJ/133 kcal. Tłusz: 7,5g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 3,0g. Węglowodany: 1,5g W tym cukry: 0,7g. Białko: 15,0g. Sól: 2,0g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Grube
- Krakowska z indykiem