Żywiecka
Do wyrobu Kiełbasy Żywieckiej wykorzystujemy wysokiej jakości mięso z szynek wieprzowych oraz wołowiny. Swój intensywny, aromatyczny smak i zapach uzyskała dzięki kompozycji naturalnych mieszanek przypraw takich jak gałka muszkatołowa, świeżo mielony czarny pieprz. W połączeniu ze starannością wykonania pozwala nam, oddać Państwu Kiełbasę Żywiecką, cieszącą się dużym powodzeniem wśród smakoszy.
Wysokogatunkowa kiełbasa, wyprodukowana z polskiego mięsa wieprzowego najwyższej jakości. Kilkudniowy proces peklowania oraz wędzenie w dymie olchowo - bukowym, sprawiają że Kiełbasa Żywiecka jest niezwykle wyjątkowa w smaku. Aromatyczna, swojska, naturalna – te trzy cechy doskonale ją opisują. Dzięki swoim walorom smakowym cieszy się uznaniem naszych klientów.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso 87 % (mięso wieprzowe – 71 %. mięso wołowe- 16%), izolat białka sojowego, sól, maltodekstryna, glukoza, E-451 - stabilizator, E-621 – wzmacniacz smaku, E-300, E-301, E-316 przeciwutleniacz, białko zwierzęce wieprzowe, E-407a - substancja zagęszczająca, przyprawy, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 619 kJ/148 kcal. Tłusz: 9,3g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 3,9g. Węglowodany: 1,5g W tym cukry: 0,8g. Białko: 15,0g. Sól: 2,9g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Grube
- Żywiecka