Kaziuk Pieczony
Kaziuk Pieczony swój intensywny, aromatyczny smak i zapach uzyskuje dzięki kompozycji naturalnych mieszanek przypraw takich jak gałka muszkatołowa, i świeżo mielony czarny pieprz. W połączeniu ze starannością wykonania pozwala nam, oddać Państwu kiełbasę drubo rozdrobniną, cieszącą się dużym powodzeniem wśród smakoszy kanapek. Do wyrobu Kaziuka Pieczonego wykorzystujemy wysokiej jakości mięsa z polskiej wieprzowiny.
Wysokogatunkowa kiełbasa, wyprodukowana z polskiego mięsa wieprzowego najwyższej jakości. Kilkudniowy proces peklowania oraz wędzenie w dymie olchowo - bukowym oraz podpiekanie, sprawiają że Kaziuk Pieczony jest niezwykle wyjątkowy w smaku. Aromatyczny, swojski, naturalna – te trzy cechy doskonale go opisują. Dzięki swoim walorom smakowym cieszy się uznaniem naszych klientów.
Składniki wyrobu:
Składniki: mięso wieprzowe - 80%, woda, sól, skrobia ziemniaczana, izolat białka sojowego, dekstroza, sacharoza, E-451 - stabilizator, E-621 – wzmacniacz smaku, E-316 przeciwutleniacz, białko zwierzęce wieprzowe, E-407a - substancja zagęszczająca, sacharoza, przyprawy i ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Produkt może zawierać alergeny mleko, seler, gluten, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 595 kJ/143 kcal. Tłusz: 8,3g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 3,3g. Węglowodany: 1,5g W tym cukry: 0,8g. Białko: 16,0g. Sól: 1,9g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Grube
- Kaziuk Pieczony