Kiełbasa Zwyczajna
Kiełbasa Zwyczajna o tradycyjnym, harmonijnym smaku, cechująca się niepowtarzalnym aromatem, dzięki lekkiemu wędzeniu w dymie olchowo - bukowym. Wspaniały smak oraz kruchość to zasługa, kilkudniowego procesu peklowania mięsa w solance z unikalną mieszkanką ziół i przypraw. Kiełbasa wyraźnie doprawiona czosnkiem, czarnym pieprzem i gorczycą.
Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe i wołowe z dodatkiem naturalnych przypraw nadają Kiełbasie Zwyczajnej charakterystyczny smak. Aromat czosnku i pieprzu oraz uzyskany w procesie wędzenia złoty kolor sprawiają, że sprawdzi się jako składnik potraw jednogarnkowych takich jak leczo, czy bigos. Dzięki równomiernie rozmieszczonym składnikom farszu i ścisłej konsystencji, wprost idealnie nadaje się do pieczenia, smażenia i grillowania.
Składniki wyrobu:
Mięso – 85% (wieprzowe 60%, mięso wołowe – 25%), skórki wieprzowe, woda, sól, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, cukier, koncentrat białka sojowego, glukoza, E- 451, 450, 466 - stabilizatory, E-316, E-300 - przeciwutleniacz, czosnek przyprawy (zawiera gorczycę) i ekstrakty przypraw, E-250 - substancja konserwująca. Osłonka kiełbasy jest jadalna. Produkt może zawierać alergeny mleko, soję, seler
Wartości odżywcze w 100g wyrobu:
Wartość energetyczna: 991 kJ/239 kcal. Tłusz: 21,0g. W tym kwasy tłuszczowwe nasycone: 8.8g. Węglowodany: 1,5g W tym cukry: 0,5g. Białko: 12,0g. Sól: 1.7g.
- Subun
- Wędliny
- Kiełbasy Cienkie
- Kiełbasa Zwyczajna