Mięso Wołowe
Antrykot Wołowy
Antrykot z okrywą i kością
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowany Antrykot z okrywą i kością jest zawsze najwyższej jakości.
Antrykot z okrywą i z kością jest przygotowywany z ćwierćtuszy przedniej poprzez oddzielenie mostka z kością i rozbratla z kością. Szponder środkowy zostaje oddzielony w odległości 75 mm od M. longissimus dorsi mierząc od strony rostbefu, cięciem równoległym do kręgosłupa aż do określonego żebra. Trzony kręgowe zostają usunięte odsłaniając mięso chude, ale pozostawiając wyrostek kolczysty.
Dodatkowe wymagania:
Liczba żeber (4 do 9 żeber), wyrostek kolczysty zachowany lub usunięty, końcówka chząstki łopatkowej i powiązana chrząstka zachowana lub oddzielona, odległość żebra od oka mięśnia, M. trapezius zachowany lub usunięty, Ligamentum nuchae zachowane lub usunięte.
Cięcia z tego elementu:
Antrykot bez kości oko, Antrykot stek bez kości.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Antrykot Wołowy