Mięso Wołowe
Łata wołowa
Łata wołowa z bawetami
Zdajemy sobie sprawę, że niezwykle ważną kwestią dla naszych klientów jest najwyższej jakości surowiec. Prowadzimy politykę pozyskiwania wyselekcjonowanego mięsa wołowego od lokalnych dostawców. Dlatego oferowana Polędwica wołowa z warkoczem jest zawsze najwyższej jakości.
Łata z bawetami jest przygotowywana z ćwierćtuszy tylnej poprzez cięcie rozpoczynające się na wysokości powierzchniowego pachwinowego węzła chłonnego, przepołowienie M. rectus abdominus i kontynuowanie wzdłuż konturu biodra aż do trzynastego żebra, prowadząc cięcie wzdłuż konturu żebra do powierzchni brzusznej. Część włóknista linii białej (linea alba) po stronie brzusznej ćwierćtuszy jest oddzielona.
Dodatkowe wymagania:
M. cutaneus trunci zachowany lub usunięty, gruczoł i warstwa tłuszczu pod M. cutaneus trunci zachowane lub oddzielone
Cięcia z tego elementu
Część Mięśniowa Przepony, Przepona Świeca, Łata baweta duża, Łata baweta mała, Przepona.
- Subun
- Mięso
- Mięso Wołowe
- Łata wołowa