Mięso wołowe idealnie nadające się dla koneserów dobrego smaku charakteryzuje się odpowiednią rasą, gatunkiem oraz warunkami żywieniowo-środowiskowymi. Ponoć o gustach się nie dyskutuje, a opinii na temat wołowiny jest mnóstwo, to jednak znawcy tematu zgodnie twierdzą, że aby wołowina była odpowiednia w smaku to na początku tej drogi jest odpowiedzialne dbanie o zwierzę, a także dostosowywanie się do wymogów poubojowych. Dopiero tak pozyskane tusze wołowe nadają się do dalszego etapu, jakim jest wycinanie porcji wołowiny dedykowanej dla gastronomii i odbiorców indywidualnych.
Rozbiór wołowiny na elementy zasadnicze, elementy handlowe oraz porcje kulinarne jest najbardziej skomplikowany spośród rozbiorów tusz mięsnych. Poprzez wieloletnie doświadczenie i własny rozbiór mięsa możemy zaoferować elementy mięsa wołowego, szykowane na indywidualne zamówienie naszych klientów.
Dostępna w naszej ofercie wołowina to mięso polskie najwyższego gatunku. Wśród produktów są zarówno całe zestawy różnych części tusz, jak i poszczególne partie, mięsa wołowego: policzki, serca, ligawy, mostki a także szpondry oraz kości. Oferujemy wyłącznie elementy mięsa wołowego pochodzące od sprawdzonych dostawców. Gwarantujemy więc, że wszelkie elementy mięsa wołowego takie jak ligawa, poliki, flaki i pozostałe podroby czy partie mięsne są absolutnie najwyższej jakości. To z kolei wiąże się z pewnością najlepszego smaku. Dbamy jednocześnie o błyskawiczne terminy realizacji zamówień, aby docierały one do klientów świeże i gotowe do dalszej obróbki lub przechowywania.
Mięso wołowe oferowane elementy zasadnicze
W pierwszej fazie rozbioru następuje podział półtuszy na ćwierci, a następnie na elementy zasadnicze. Następnie z elementów zasadniczych wykrawane są elementy handlowe, a z nich porcje kulinarne.