Skip to main content

Wielopokoleniowe Receptury

Wędliny Wędzone

Poznaj nasze tradycje


Mazowieckie Tradycje Masarskie
Wyroby masarskie znane od pokoleń

Rodzinna Tradycja

Od trzydziestu lat, w samym sercu Mazowsza powstają smaczne, wysokiej jakości produkty mięsne oparte na oryginalnych recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Jesteśmy rodzinną firmą, która dzięki pasji, ciężkiej pracy i ogromnemu zaangażowaniu stała się liderem na rynku mięsnym w wytwarzaniu tradycyjnych wyrobów wędliniarskich na Mazowszu oraz kluczowym dostawcą świeżego mięsa dla dystrybutorów, detalistów oraz gastronomii.

Nasze rodzinne zakłady przetwórstwa mięsa z wielką pasją i zaangażowaniem, wytwarzają autentyczne wędliny i wyroby masarskie, które cieszą podniebienia klientów od ponad 30 lat. Nieprzerwanie dbamy o jakość i smak naszych wyrobów, co stanowi główną wartość przedsiębiorstwa SUBUN.

W chwili obecnej możemy powiedzieć iż tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna, dzięki czemu nadal trzymamy się tradycyjnych metod produkcji. Nasze wyroby miesne i wędliniarskie powstają z pasją i starannością, oparte na naturalnym wędzeniu drewnem oraz starannie dobranych naturalnych przyprawach.

Nieustannie pielęgnujemy sprawdzone techniki masarskie, aby zachować autentyczny smak naszych wędlin i kontynuować rodzinne dziedzictwo z dumą przekazywane dalej.

Ryszard Surała Wędzenie kiełbasy
Właściciele ZAKŁADÓW MIĘSNYCH SUBUN
Grzegorz Buczek rozbiór mięsa
1994

Nasze Początki

Wywodzimy się z rodziny o tradycjach gospodarskich, która zajmowała się między innymi hodowlą trzody chlewnej oraz wytwarzała domowe wędzonki dla siebie, swoich najbliższych i sąsiadów. Pewnego dnia postanowiliśmy naszą rodzinną pasją podzielić się z szerszą grópą odbiorców.

Właśnie w ten sposób w 1994 roku na bazie wieloletniego rodzinnego doświadczenia w wytwarzaniu tradycyjnych wędlin, Grzegorz Buczek i Ryszard Surała w Wincentowie nieopodal Góry Kalwarii, zakładają przedsiębiorstwo pod nazwą SUBUN.

Kiełbasa wyrabiana ręcznie
Ręczne wyrabianie kiełbasy
Domowa kiełbasa
1997

Rozbudowa zakładu

Smak i zapach naszych wyrobów rozchodzi się coraz dalej. Nasze proste, lecz ambitne w realizacji założenie, by wytwarzać smaczne i naturalne wędliny rodziło swoje owoce. Już pierwsze miesiące działalności firmy SUBUN dały odpowiedź, że przedsięwzięcie miało rację bytu.

Postanowiliśmy powiększyć zakład w Wincentowie, gdyż po nasze mięso i wędliny zgłaszało się coraz więcej klientów indywidualnych sklepów oraz restauracji z kilku pobliskich miejscowości.

Nasze pierwsze wyroby
Ręczne masowanie kiełbas
2003 - 2004

Kolejne Inwestycje

Coraz większe uznanie i zainteresowanie lokalnej społeczności naszym mięsem oraz wedlinami, stopniowo przynosi dynamiczny rozwój naszej firmy. Pierwszy zakład przetwórstwa mięsa SUBUN w Wincentowie staje się zbyt mały, aby sprostać ciągle rosnącemu zapotrzebowaniu na nasze tradycyjne wyroby. Dlatego w ramach planu długofalowego rozwoju budujemy w Wincentowie nowy zakład dedykowany dla rozbioru mięsa wieprzowego.

Natomiast niecały rok później podejmujemy decyzję o kolejnym zwiększeniu powierzchni produkcyjnej i zakupie Zakładu Mięsnego w Górze Kalwarii. Tym samym od 2004 roku produkacja naszych tradycyjnych wędlin, odbywa się i rozwija do dnia dzisiejszego przy ulicy Adamowicza, a rozbiór mięs pozostaje w Wincentowie.

Wiązanie Mięsa
Lokalna Masarnia
Lokalna Masarnia
Wędzenie w masarni
Trady­cja
Nowo­czesność
Smak
100% polskiego mięsa
Wysokiej jakości wyroby oparte na oryginalnych
recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
2023

Czas leci
i lata płyną...

a SUBUN każdego dnia, smakuje tradycją!
Od ponad 30 lat naszą misją jest, by łączyć rzemieślniczy kunszt masarski z najnowszymi technologiami. Nieodzowna jakość oraz lokalne pochodzenie receptur naszych wyrobów, jest najważniejsza. Dlatego dbamy o to by smak naszych mięs i wędlin, dumnie gościł na Państwa stołach.
Wędzenie szynki
Grzegorz Buczek
Boczek Wędzony
Kiełbasa Siekana SUBUN

Pasztetowa Tradycyjna SUBUN
Kaszanka SUBUN
Kiełbasa Siekana SUBUN
Baleron Marszałka SUBUN
Szynka Książęca Subun
Tradycyjne rzemiosło

Unikalne Receptury

Wszystkie nasze produkty są wytwarzane według tradcyjnej recpetury w związku z tym nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących. Przyprawiane są jedynie naturalnymi mieszankami przypraw. Od poczatku istnienia zakładu nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, co potwierdza ich wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Kanapki z szynką
Mistrz Marszałek
Wędliny Mistrza Marszałka
Wędliny Mistrza Marszałka
Wędliny Mistrza Marszałka

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Misją marki jest kultywowanie , spożądzania wędlin w oparciu o receptury na bazie mięs i podrobów najwyższej jakości.

Wędliny Mistrza Marszałka to nasza marka, która wywodzi się z ponad 400 latniej Mazowieckiej tradycji masarskiej. Tak jak przed czteroma wiekami, tak i dziś, rozumiemy, że wyjątkowy smak tworzą najlepsze gatunki mięs i odpowiednie dodatki. Dlatego używamy starannie wyselekcjonowanego mięsa i tylko naturalnych przypraw.



Każdego dnia
z dobrym smakiem

Kupując nasze mięso i wędliny mogą być Państwo pewni, iż wytworzyliśmy je w 100% z Polskiego mięsa, bez konserwantów, wzmacniaczy smaku, przeciwutleniaczy i innych zbędnych dodatków.